Składniki:
- 1 opakowanie makaronu cannelloni
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 20 dag pieczarek
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki śmietany
- puszka pomidorów bez skórki
- ser żółty lub mozzarella do posypania
- tłuszcz do posmarowania formy
Sposób produkcji:
Rurki cannelloni krótko podgotować ,dosłownie minutkę i odsączyć. Pieczarki oczyścić , opłukać , posiekać , przesmażyć na maśle. Na osobnej patelni położyć szpinak dusić tak długo sie roztopi, dodać do pieczarek. Dusić na małym ogniu aż cały płyn wyparuje, dodać posiekany czosnek i śmietanę, przyprawić do smaku.Farszem napełnić rurki cannelloni i układać w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Rurki cannelloni krótko podgotować ,dosłownie minutkę i odsączyć. Pieczarki oczyścić , opłukać , posiekać , przesmażyć na maśle. Na osobnej patelni położyć szpinak dusić tak długo sie roztopi, dodać do pieczarek. Dusić na małym ogniu aż cały płyn wyparuje, dodać posiekany czosnek i śmietanę, przyprawić do smaku.Farszem napełnić rurki cannelloni i układać w posmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Na wierzchu ułożyć pomidory i posypać przyprawami. Posypać startym serem lub ułożyć plastry mozzarelli. Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 25 minut.
2 komentarze:
Jutro chce zrobić takie cannelloni ze szpinakiem. Zastanawiam się tylko, który przepis lepszy, bo ciekawie wygląda jeszcze ten: http://www.kobieta.pl/gotowanie/przepisy-kulinarne/dania-glowne/zobacz/artykul/cannelloni-ze-szpinakiem/ Jak myślicie?
ciężko powiedzieć, ale to tutaj apetyczniej wygląda ;)
Prześlij komentarz